Kies uit 350+ groepsuitjes
De scherpste prijzen van Amsterdam
Geprezen om service & flexibiliteit
Favoriet Favoriet Toegevoegd aan favorieten Toegevoegd

Mokum’s Kerstgevoel in Amsterdam

Details over dit uitje
Mokum's Kerstgevoel Winteruitje Kerstuitje Mokum Events Amsterdam

Mokum Events nodigt u voor het Kerstgevoel uit om dit winteruitje in Amsterdam mee te maken en te genieten van de gezelligheid die dit seizoen bijzonder maakt. Een soort van kerstarrangement: het Mokum’s Kerstgevoel, zeg maar…!

Vrede op aarde en in de mensen een welbehagen, dat is wat we willen! Maar dan niet alleen met Kerstmis!

Nee, Mokum Events wenst u iedere dag een vredig gevoel van welbehagen en de donkere dagen vóór, maar ook ná kerstmis lenen zich daar uitstekend voor.

Jassen aan en mutsen op!

11:30 – 12:00 Ontvangst

Om u meteen maar in de juiste sfeer te brengen, wachten wij u bij het afgesproken meetingpoint op met een kop heerlijke warme chocolademelk met slagroom en (warm) appelgebak. Het beste begin van een bijzonder dag!

12:00 – 13.30 Schaatsen

Met gevulde warme buiken gaan we vervolgens met zijn allen naar het Leidseplein, waar deze winter weer een echte ijsbaan ligt. Dit jaar meet hij 20 x 18 meter en das groter dan ooit! We gaan met zijn allen zwaaien en zwieren op het ijs.

Bedwingt u zich niet langer en laat u gaan! En als u geen schaatsen mee heeft, regelen wij dat voor u. Schaatsen in het hartje van Amsterdam, midden tussen de koek-en-zopie-tentjes en de kroegen…! Hoe winters wilt u het hebben?

13:30 – 14:30 Winterlunch

Na een uurtje te hebben geschaatst, is het tijd voor de lunch. Uiteraard lunchen we in stijl, met hete snert, donker roggebrood met spek en heerlijke broodjes kroket. Mmmmmmmmm (alleen al daarom mag u deze dag niet missen…!)

Wij geven u wel het advies: eet goed, want de dag is nog niet voorbij!

14.30 – 16:00 Winterwandeling

Vanaf het Leidseplein wandelen we via smalle steegjes en bruggetjes richting de Wallen. Onderweg kunnen we de lunch rustig laten zakken en de door het schaatsen gekwelde beenspieren weer langzaam aan tot rust laten komen.

We kunnen niets garanderen, maar stelt u zich eens voor: uzelf midden in een winters tafereel, alsof deze is geschilderd door een oude meester. Wandelen langs de besneeuwde Amsterdamse grachtjes, glijbaantje maken, sneeuwballen gooien. Is het niet heerlijk, het winterseizoen?

16:00 – 16:45 Likeurtje proeven

Koude voeten van de wandeling? Natte ijshanden van het sneeuwballen gooien? Natuurlijk weet Mokum Events daar raad mee! Wij nemen u mee naar een beroemd proeflokaal waar de uitvinder van ondermeer Boswandeling en Half en Half huist.

We laten u weer warm worden met een likeurproeverij, u mag diverse soorten proeven. En nee, we doen niet flauw, u hoeft het niet direct weer uit te spugen… Maar u dient wel te buigen voor het eerste slokje, traditie is traditie!

16:45 – 18:00 Warme Wallenwandeling

Opgewarmd van binnen en van buiten, gaan we even koekeloeren op de Wallen (waar het NOOIT koud lijkt te zijn…) met de Warme Wallen Wandeling. Uw gids wandelt met u mee en leidt u langs de ramen (let op, de gids telt de leden van uw groep na ieder raam…!) waar de dames zonder truien, jassen en mutsen hun werk uitvoeren. Maar niet alleen de dames zijn interessant, ook de omgeving van de Wallen is dat!

Uw gids vertelt over het ontstaan van Amsterdam en de Wallen en laat u genieten van de vele monumentale gebouwen, mysterieuze beeldhouwwerken, verborgen kerken en het Amsterdamse Chinatown. Koud? Echt niet!

18:00 – 20:00 Kaasfondue

Aan het einde van deze geweldige dag hebben we nog een speciale afsluiter voor u in petto. We nodigen u uit voor een heerlijke kaasfondue. Midden in de Warmoesstraat in een restaurant dat dateert uit het jaar 1534. Gezellig met zijn allen napraten en genieten van de heerlijke fondue en de prachtige ambiance.

Let it snow, let it snow, let it snow…!

Bovenvermelde tijden zijn slechts een indicatie.

Komt u niet aan het minimale aantal deelnemers? Als u bereid bent voor het minimale aantal te betalen, kunt u ook gewoon voor minder personen boeken!

Ieder onderdeel van bovenstaand arrangement is uitje-raard ook los te boeken of in een andere volgorde of samenstelling te bestellen. Wij snijden uw uitje op maat!

Om deze video te kunnen zien, moet je statistieken en marketing cookies accepteren.

Zet alle cookies aan