Kies uit 350+ groepsuitjes
De scherpste prijzen van Amsterdam
Geprezen om service & flexibiliteit
Favoriet Favoriet Toegevoegd aan favorieten Toegevoegd

Verborgen Schatten Tour in Amsterdam

Details over dit uitje
Verborgen Schatten Tour Mokum Events Amsterdam

We beginnen de Verborgen Schatten Tour van Mokum Events met een uitgebreide lunch in een gezellig restaurant, in het oude centrum van Amsterdam.

Daarna gaat u op pad langs steegjes, grachten en gebouwen, waarvan u het bestaan nooit zou hebben opgemerkt, als u er niet door uw gids op zou zijn gewezen.

Ons' Lieve Heer op Solder

Een van deze verborgen bezienswaardigheden die we tijdens de rondleiding aandoen is de schuilkerk Ons' Lieve Heer op Solder; deze zullen we tevens van binnen bekijken. Aan de buitenkant lijkt dit een 'gewoon' grachtenpand, maar eenmaal binnen zult u ontdekken dat er, naast een woonhuis, een complete 17de eeuwse kerk schuilgaat!

We komen vanzelfsprekend ook over de Wallen, waar achter de ramen ook allerlei zaken verborgen worden gehouden. Uw gids vertelt u meer van de bewoners van deze bijzondere buurt en wellicht van sommige van haar beroemde bezoekers!

De Oude Kerk

Ook nemen we een kijkje in het oudste gebouw van de stad; de Oude Kerk. Deze kerk stamt uit ca. 1250 en is gewijd aan de Heilige Sint Nicolaas, bisschop van Myra (jazeker, Sinterklaas..).

De kerk beschikt over prachtige 16e eeuwse gebrandschilderde ramen en diverse praalgraven van Nederlandse zeehelden. Onder de ruim 2500 grafzerken in de kerk bevindt zich het graf van Saskia van Uylenburgh, de eerste echtgenote van Rembrandt, de kerk waar zij ook getrouwd zijn.

Uiteraard nemen we halverwege de tour even de tijd om op adem te komen. Hier genieten we van een lekker kopje koffie of thee en een zojuist gebakken ovenheerlijk taartje..!

Inclusief:
  • Uitgebreide lunch naar keuze
  • Enthousiaste begeleiding (échte Amsterdammer met jarenlange ervaring)
  • Entreetickets Ons' Lieve Heer op Solder
  • Entreetickets De Oude Kerk
  • Kopje koffie / thee en gebak
  • Te boeken op uw gewenste dag en tijdstip!

Komt u niet aan het minimale aantal deelnemers? Als u bereid bent voor het minimale aantal te betalen, kunt u ook gewoon voor minder personen boeken!

Ieder onderdeel van bovenstaand arrangement is uitje-raard ook los te boeken of in een andere volgorde of samenstelling te bestellen. Wij snijden uw uitje op maat!

Wij hebben ons in 2017 aangesloten bij: “Het convenant Wallengebied” en zijn hier trots op! Wij werken dan ook volgens de regels die hieraan verbonden zijn, deze vindt u hier: “Regels voor rondleiding op de wallen”. Onze gidsen respecteren de regels en handelen hiernaar.

Om deze video te kunnen zien, moet je statistieken en marketing cookies accepteren.

Zet alle cookies aan