Kies uit 350+ groepsuitjes
De scherpste prijzen van Amsterdam
Geprezen om service & flexibiliteit
Favoriet Favoriet Toegevoegd aan favorieten Toegevoegd

Rondleiding Westelijke Eilanden van Amsterdam

Details over dit uitje
Rondleiding Westelijke Eilanden Architectuur Tour Wandelen Mokum Events Amsterdam

Mokum Events neemt u in de Rondleiding Westelijke Eilanden mee door een deel van de omvangrijke bouw- en architectonische geschiedenis van Amsterdam.

Op de eilanden stonden vele pakhuizen en bevonden zich talloze scheepswerven, alles in dienst van de WIC (West Indische Compagnie).

Dit in tegenstelling tot de Oostelijke Eilanden, die meer op de VOC (Verenigde Oostindische Compagnie) gericht waren.

We laten u in de tour de Haarlemmerbuurt zien, waar een aantal hypermoderne bouwwerken is neergezet, maar waar ook nog prachtige grachtenpanden staan en gebouwen in weelderige Art Nouveau stijl.

We lopen verder naar het door architect De Klerk ontworpen wooncomplex Het Schip in de Spaarndammerbuurt; zie hoe prachtig dit ontwerp van sociale wonigbouw is, maar ook hoe vakkundig dit is gebouwd door ongetwijfeld de beste metselvaklui!

Maar er zijn ook belangwekkende staaltjes van modèrne architectuur te zien, zoals het appartementencomplex van het Rotterdamse (!) architectenbureau MVRDV op de Silodam.

Daarna de Westelijke eilanden zèlf, met hun historie van strijd tegen de ‘stadsvernieling’ op het Bickerseiland, de verbouwde pakhuizen op het Prinseneiland en een verdwaald stukje stadsschoon, de Zandhoek op het Realeneiland.

Uw interesse is gewekt? Wij wandelen graag met u mee!

Tip:

De tocht kan ook met de fiets worden gedaan tegen een meerprijs van € 7,50 p.p. excl. BTW.

Onze gidsen spreken vele talen. Neem contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken. (Our professional tour guides are multilingual. Please contact us for further information.)

Komt u niet aan het minimale aantal deelnemers? Als u bereid bent voor het minimale aantal te betalen, kunt u ook gewoon voor minder personen boeken!

Om deze video te kunnen zien, moet je statistieken en marketing cookies accepteren.

Zet alle cookies aan