Kies uit 350+ groepsuitjes
De scherpste prijzen van Amsterdam
Geprezen om service & flexibiliteit
Favoriet Favoriet Toegevoegd aan favorieten Toegevoegd

Joods Amsterdam rondleiding met gids

Details over dit uitje
Joods Amsterdam Tour Rondleiding Gids Mokum Events

Ontdek in 'Joods Amsterdam' wat nog over is van de oude Joodse buurt. Zie in de rondleiding van Mokum Events de rijkdom, maar ook de armoede van de wijk.

Sinds de 17e eeuw hebben er altijd veel Joden in Amsterdam geleefd en tot op de dag van vandaag is dat nog goed merkbaar.

Al is het alleen al om de vele Joodse woorden die nog steeds worden gebruikt. Eén van die woorden is bijvoorbeeld 'Mokum'. Er wordt verteld dat de joden het woord 'Mokum' gebruikten om aan te geven dat ze zich thuis voelden in Amsterdam en het woord Mokum dus als een soort koosnaam gebruikten.

Het hart van de vroegere Jodenbuurt ligt in het gebied rond de Jodenbreestraat, het Waterlooplein en de Wibautstraat. De Joden die hier vanuit landen als Spanje en Portugal, maar ook uit Oost-Europa kwamen, hielden zich in eerste instantie vooral bezig met kleinhandel, geldhandel, boekdrukkunst en diamantbewerking.

Uiteraard staan we tijdens deze rondleiding ook stil bij de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog, die grote gevolgen had voor de Joodse gemeenschap. Na de Tweede Wereldoorlog waren er van de oorspronkelijke Joodse gemeenschap van 80.000 mensen nog maar 5.000 mensen over.

Hoor en kijk naar wat er met de bewoners is gebeurd. Ontdek wat de Joden voor Amsterdam betekenden en nog steeds betekenen.

Inclusief:
  • Pauze in typisch Amsterdams café
  • Professionele gids (échte Amsterdammer met jarenlange ervaring)
  • Te boeken op uw gewenste dag en tijdstip!

Onze gidsen spreken vele talen. Neem contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken. (Our professional tour guides are multilingual. Please contact us for further information.)

Komt u niet aan het minimale aantal deelnemers? Als u bereid bent voor het minimale aantal te betalen, kunt u ook gewoon voor minder personen boeken!

Om deze video te kunnen zien, moet je statistieken en marketing cookies accepteren.

Zet alle cookies aan